Ieder jaar een maand gratis wonen?

Wellicht is dat ook voor u mogelijk. Want de actie Groen is Goed (te) doen levert huurders van Casade geld op en vaak meer dan je verwacht zou hebben. Dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Ongetwijfeld heb je al gehoord of gelezen over de actie Groen is Goed (te) doen. Dit is een initiatief van de huurdersbelangenorganisaties van Casade (SHC) en de drie lokale energie coöperaties uit Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Zij hebben met een slim idee een constructie gemaakt zodat huurders van Casade zelf zonnepanelen kunnen aanschaffen. Iedereen kan meedoen. Je betaalt maar de helft van de prijs en zelfs vanaf 1 paneel kun je meedoen. Dus geen hele grote investeringen voor een hele installatie op je dak. Je panelen komen zelfs niet op je eigen dak maar op het dak van een flat van Casade. Dus heb je een dak op het noorden of grote bomen voor je huis, dan kun je ook gewoon meedoen. En vaak met een betere opbrengst want dat dak op de flat heeft geen schaduw, de zon kan er gemakkelijk bij.
Het gemak dient de mens. Doe je mee dan word je ontzorgd. De Groen is Goed (te) doen coöperatie legt de zonnepanelen aan. En ook is geregeld wat er me je panelen gebeurt als je verhuist.

Hoe kan de korting op de woonlasten hoog oplopen?
Hoeveel je verdient aan de Groen is goed (te) doen actie heb je zelf in de hand.
Als je meedoet krijg je 15 jaar lang gegarandeerd de energiebelasting op het elektraverbruik terug. Wist je dat de helft van een kilowatt bestaat uit belasting. Net als bij de benzine. Dus stelt je eens voor dat je 15 jaar lang stroom betaalt voor de helft van de prijs. Dat is per paneel € 24 per jaar. Daarmee betaal je eerst je paneel mee en na 6 jaar is de korting helemaal voor jou. Je stapt over van je huidige leverancier naar De Unie, dat is de energieleverancier van de lokale energie coöperaties zoals Langstraat energie uit Waalwijk. Overstappen is vaak goedkoper en kan een voordeel opleveren van € 20 tot € 30 per maand(!). En tenslotte krijgen deelnemers tips op een gemakkelijke slimme manier het energieverbruik te minderen. We krijgen daarbij hulp van Milieu Centraal. (de landelijke voorlichtingsorganisatie)
Tenslotte organiseren we een WATTstrijd. Meedoen is leuk, levert nieuwe kennis, kennissen en ongetwijfeld geld op. En je zult zien groen wonen is gewoon goed te doen.

En natuurlijk niet te vergeten waar we het allemaal om doen. Als je meedoet lever je ook een bijdrage aan een duurzamere wereld, aan een betere toekomst voor jezelf, voor je kinderen en kleinkinderen. Kortom Groen is goed doen!

Lijkt deelname aan de actie Groen is goed (te) doen je wat, kom dan naar het energiecafé in BaLaDe op dinsdag 17 januari aanvang 19.30 uur.
Je krijgt voorlichting van vrijwilligers van de energie coöperatie en huurdersbelangenvereniging HVOW over de Groen is goed (te) doen actie. Je kunt een afspraak maken om samen met een vertegenwoordiger van Groen is goed te doen te berekenen wat het je scheelt in je portemonnee als je meedoet.

We wensen je alvast een heel zonnig jaar en zien je graag in ons energiecafé in BaLaDe.

Energie cafe
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »