BaLaDe wintermarkt druk bezocht

De eerste BaLaDe Wintermarkt, nieuwe stijl, welke gehouden werd op woensdag 23 november, is succesvol verlopen. De initiatiefnemers, Rikie Steenlage en Netty Ekkel , zagen dat ruim 200 bezoekers de weg naar dit gratis evenement hadden gevonden. Met veel enthousiasme heeft een groot team van medewerkers uit alle geledingen van de Kansenfabriek zich op deze avond van hun beste kant laten zien en meegewerkt om de wintermarkt tot een succes te maken!

Nieuw aan deze Wintermarkt is de mogelijkheid om tegen een kleine bijdrage, van maximaal € 2,-- voor materiaalkosten, aan een leuke workshop mee te doen en een eigen creatie mee naar huis te nemen. Zo onderscheidt deze BaLaDe Wintermarkt zich ten opzichte van de andere wintermarkten in de regio. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om een mooi sieraad, een hanger of broche voor Kerst te maken of een 3D schilderijtje, raamhanger of kerst/bloemstukje. Maar ook zelf pepernoten bakken in de keuken van het Grand Café was een favoriete workshop.

De muzikale omlijsting was in goede handen bij het bekende Waalwijkse duo Saskia en John. Zij zongen uit hun uitvoerige repertoire een programma van evergreens en stemmige kerstliederen. Wat velen niet weten is dat De Kansenfabriek in de persoon van Daniel Kuijs niet alleen een enthousiaste werknemer, maar ook een zeer talentvolle zanger binnen haar geledingen heeft. Daniel verzorgde spontaan een aantal gastoptredens. De zangers wisten vaak een gevoelige snaar te raken waarvoor zij dan door de bezoekers werden bedankt met een groot applaus.

Een lichtpuntje was de aanwezigheid van seniorencoach Nikky Kivits. Aan de hand van de stelling ‘vriendschap vermindert eenzaamheid’, ging zij met ouderen in gesprek over ‘vriendschap en verbinding maken met anderen’. Op oudere leeftijd komt eenzaamheid vaker voor door verlies van geliefden, vrienden en familieleden. Vriendschappen vormen het fundament onder een gelukkige oude dag. Iedereen kreeg van de seniorencoach ook een lichtpuntje mee naar huis.

In BaLaDe worden, door de hierin gehuisveste organisaties, wijkdiensten aangeboden en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook kun je in BaLaDe terecht als je zelf iets wil organiseren. Bijvoorbeeld een activiteit voor mensen in de buurt.

De BaLaDe Wintermarkt wordt in ieder geval een ‘blijvertje’ in het aanbod van sociale en culturele ontmoetingsactiviteiten die worden ontwikkeld in het kader van het wij-dienstencentrum BaLaDe.
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »